Йотов Консулт - вашият Европейски партньор

Във фирмата работи екип от високо квалифицирани специалисти с доказана професионална компетентност и богат опит в разработване и управление на инвестиционни проекти ...

Оперативни програми

Програма за развитие на селските райониИновации и Конкурентоспособност Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2021-2027 годинаПрограма за морско дело, рибарство и аквакултури за програмен период 2021-2027 г.Програма за развитие на регионите 2021-2027Околна средаПрограма за транспортна свързаност за програмен период 2021-2027г.Добро управлениеПрограма „Образование“ за програмен период 2021-2027Оперативна програма за електронно управление и техническа помощ за програмен период 2021-2027 година



english versionbulgarian version
 

Схемите, с които ще стартират новите оперативни програми

Ресорните министерства възнамеряват да обявят следните схеми в следващите месеци:

По оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, предстои да бъдат обявени процедури за насърчаване на активни работещи младежи, подкрепа за заетост и независим живот.

С подкрепа на инвестициите за технологично обновление в предприятията ще стартира  оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Програма „Наука и образование за интелигентен растеж” ще се задейства с двете приоритетни направления: образование и учене през целия живот и образователна среда за активно социално приобщаване.

По програма „Региони в растеж” се предвижда да бъдат обявени мерки за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие; инвестиции в образованието; опазването и развитието на природно културното наследство, регионални пътища и техническата помощ по програмата.

По оперативна програма „Околна среда“ предстои да бъдат обявени схеми и мерки в направления „Води“, „Натура 2000“, „Биоразнообразие“ и „Превенция на риска от наводнение“.

Към Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) се предвижда да бъдат обявени: прием за млад фермер, целеви прием за сектор „Овощарство и зеленчукопроизводство“, както и прием по мярката  „Основни услуги и обновяване на селата”.

По Програмата за морско дело и рибарство се предвижда се да бъдат отворени за прием мерки за насърчаване на устойчиво рибарство и аквакултури и преработване, както и мерки за стимулиране на прилагането на общата политика в областта на рибарството и повишаване на заетостта и териториалното сближаване.

 

Решено е да бъдат отворени нови процедури по Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007-2013 за 2014 г. Предложението на Управляващия орган на програмата касае сключването на нови договори в размер на 20 млн. евро на база реализирани икономии при изпълнение на договорите за безвъзмездна финансова помощ по програмата.


  ПРОГРАМА „ОКОЛНА СРЕДА“ 2021-2027 Г. ПОДКРЕПЯ ЗЕЛЕНИ МЕРКИ В ГРАДСКА СРЕДА С БЛИЗО 45 МЛН. ЛВ.
Управляващият орган на Програма „ Околна среда“ 2021-2027 г. обяви две процедури...

МИР публикува за обществено обсъждане процедура за семейни фирми и занаятчии с бюджет 117.5 млн. лв.
Министерството на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедурата „...

МИР обявява процедура чрез подбор на проектни предложения "РАЗРАБОТВАНЕ НА ИНОВАЦИИ"
Министерство на иновациите и растежа ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

МИР ОБЯВЯВА ПРОЦЕДУРА ЧРЕЗ ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ BG16RFPR001-1.003 „ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА”
Министерство на иновациите и растежа  ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

Адаптирана работна среда
Управляващият орган на Програма „ Развитие на човешките ресурси“ отваря за...

netService Начало /  / Схемите, с които ще стартират новите оперативни програми design: indigodesign