Йотов Консулт - вашият Европейски партньор

Във фирмата работи екип от високо квалифицирани специалисти с доказана професионална компетентност и богат опит в разработване и управление на инвестиционни проекти ...

Оперативни програми

Програма за развитие на селските райониИновации и Конкурентоспособност Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2021-2027 годинаПрограма за морско дело, рибарство и аквакултури за програмен период 2021-2027 г.Програма за развитие на регионите 2021-2027Околна средаПрограма за транспортна свързаност за програмен период 2021-2027г.Добро управлениеПрограма „Образование“ за програмен период 2021-2027Оперативна програма за електронно управление и техническа помощ за програмен период 2021-2027 годинаenglish versionbulgarian version
 

Програма "Възстановяване"

9 банки са заявили интерес към новия ресурс на Фонда на фондовете по Програма "Възстановяване“, съобщиха от Министерството на финансите.

Общите допълнителни средства, които Фондът на фондовете ще предостави за гаранционен лимит, възлизат на 96 милиона и 170 хил. лева.

Програма „Възстановяване“ дава възможност на компаниите да продължат да се развиват въпреки трудностите заради пандемията от Сovid-19.

Фондът на фондовете ще поеме до 50% от кредитния риск на банките-партньори, който произтича от създадения от всяка от тях портфейл от нови кредити за малки и средни предприятия с покритие на гаранцията от 80% за всеки индивидуален кредит.

Компаниите, които кандидатстват, трябва да имат минимум 3-годишна история. Те имат възможност за получаване на финансиране до три милиона лева, но не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020-а- според това коя от годините е по-благоприятна, или до лимита, определен по „де минимис“.

Създадена е възможност за договаряне на 12-месечен гратисен период и за разсрочване на плащането по главницата до 84 месеца.


  МИР публикува за обществено обсъждане процедура за семейни фирми и занаятчии с бюджет 117.5 млн. лв.
Министерството на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедурата „...

МИР обявява процедура чрез подбор на проектни предложения "РАЗРАБОТВАНЕ НА ИНОВАЦИИ"
Министерство на иновациите и растежа ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

МИР ОБЯВЯВА ПРОЦЕДУРА ЧРЕЗ ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ BG16RFPR001-1.003 „ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА”
Министерство на иновациите и растежа  ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

Адаптирана работна среда
Управляващият орган на Програма „ Развитие на човешките ресурси“ отваря за...

СТАРТИРА ПРИЕМ ПО ПРОЦЕДУРА „ИНВЕСТИЦИИ В ТЕХНОЛОГИЧНА И ЕКОЛОГИЧНА МОДЕРНИЗАЦИЯ“ ОТ НПВУ
Стартира прием на предложения за извършване на инвестиции по направление „ Инвестиции в...

netService Начало /  / Програма "Възстановяване" design: indigodesign