Йотов Консулт - вашият Европейски партньор

Във фирмата работи екип от високо квалифицирани специалисти с доказана професионална компетентност и богат опит в разработване и управление на инвестиционни проекти ...

Оперативни програми

Програма за развитие на селските райониИновации и Конкурентоспособност Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2021-2027 годинаПрограма за морско дело, рибарство и аквакултури за програмен период 2021-2027 г.Програма за развитие на регионите 2021-2027Околна средаПрограма за транспортна свързаност за програмен период 2021-2027г.Добро управлениеПрограма „Образование“ за програмен период 2021-2027Оперативна програма за електронно управление и техническа помощ за програмен период 2021-2027 година



english versionbulgarian version
 

Остават много свободни средства за консултиране на фермери

Първите 57 земеделски стопани и собственици на гори, които ще бъдат консултирани по програмата за селските райони за управлението на техните стопанства, вече са с одобрени проекти, съобщиха от фонд „Земеделие“.

Предложенията им бяха приети за разглеждане през ноември и декември миналата година, като от депозираните 58 проекта е отпаднал само един.

Въпреки първоначално заявения интерес към тези обучения, експертите са изненадани от сравнително малкия брой проекти, внесени за разглеждане от фермерите.

При заложен бюджет в размер на 12,7 млн. лв. за мярката „Използване на консултантски услуги от фермери и собственици на гори” одобрените 57 проекта се изчисляват едва за 111 хил. лв.

Консултантските услуги подпомагат стопаните във всички сфери на селскостопанското производство - от технологиите за отглеждане на различни земеделски култури до аграрните практики за обработка на почвите, растителните защити, изискванията за наторяване и др. Консултациите включват и редица съвети към животновъдите, техники за създаване на организации на производителите и др.

Максималните субсидии, които се отпускат за обучения на животновъдни ферми или собственици на градини възлизат на 1500 евро, докато консултациите за собствениците на гори са в размер на 240 евро.

Допустими за подпомагане по тази мярка са освен регистрирани земеделски производители и собственици на гори, също и сдружения от горовладелци, които стопанисват минимум 50 дка гори, както и общини, пиртежаващи над 100 дка гори.


  ПРОГРАМА „ОКОЛНА СРЕДА“ 2021-2027 Г. ПОДКРЕПЯ ЗЕЛЕНИ МЕРКИ В ГРАДСКА СРЕДА С БЛИЗО 45 МЛН. ЛВ.
Управляващият орган на Програма „ Околна среда“ 2021-2027 г. обяви две процедури...

МИР публикува за обществено обсъждане процедура за семейни фирми и занаятчии с бюджет 117.5 млн. лв.
Министерството на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедурата „...

МИР обявява процедура чрез подбор на проектни предложения "РАЗРАБОТВАНЕ НА ИНОВАЦИИ"
Министерство на иновациите и растежа ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

МИР ОБЯВЯВА ПРОЦЕДУРА ЧРЕЗ ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ BG16RFPR001-1.003 „ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА”
Министерство на иновациите и растежа  ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

Адаптирана работна среда
Управляващият орган на Програма „ Развитие на човешките ресурси“ отваря за...

netService Начало /  / Остават много свободни средства за консултиране на фермери design: indigodesign