Йотов Консулт - вашият Европейски партньор

Във фирмата работи екип от високо квалифицирани специалисти с доказана професионална компетентност и богат опит в разработване и управление на инвестиционни проекти ...

Оперативни програми

Програма за развитие на селските райониИновации и Конкурентоспособност Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2021-2027 годинаПрограма за морско дело, рибарство и аквакултури за програмен период 2021-2027 г.Програма за развитие на регионите 2021-2027Околна средаПрограма за транспортна свързаност за програмен период 2021-2027г.Добро управлениеПрограма „Образование“ за програмен период 2021-2027Оперативна програма за електронно управление и техническа помощ за програмен период 2021-2027 година



english versionbulgarian version
 

Схемите, с които ще стартират новите оперативни програми

Ресорните министерства възнамеряват да обявят следните схеми в следващите месеци:

По оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, предстои да бъдат обявени процедури за насърчаване на активни работещи младежи, подкрепа за заетост и независим живот.

С подкрепа на инвестициите за технологично обновление в предприятията ще стартира  оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Програма „Наука и образование за интелигентен растеж” ще се задейства с двете приоритетни направления: образование и учене през целия живот и образователна среда за активно социално приобщаване.

По програма „Региони в растеж” се предвижда да бъдат обявени мерки за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие; инвестиции в образованието; опазването и развитието на природно културното наследство, регионални пътища и техническата помощ по програмата.

По оперативна програма „Околна среда“ предстои да бъдат обявени схеми и мерки в направления „Води“, „Натура 2000“, „Биоразнообразие“ и „Превенция на риска от наводнение“.

Към Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) се предвижда да бъдат обявени: прием за млад фермер, целеви прием за сектор „Овощарство и зеленчукопроизводство“, както и прием по мярката  „Основни услуги и обновяване на селата”.

По Програмата за морско дело и рибарство се предвижда се да бъдат отворени за прием мерки за насърчаване на устойчиво рибарство и аквакултури и преработване, както и мерки за стимулиране на прилагането на общата политика в областта на рибарството и повишаване на заетостта и териториалното сближаване.

 

Решено е да бъдат отворени нови процедури по Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007-2013 за 2014 г. Предложението на Управляващия орган на програмата касае сключването на нови договори в размер на 20 млн. евро на база реализирани икономии при изпълнение на договорите за безвъзмездна финансова помощ по програмата.


  Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македон
Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и...

ПРОГРАМА „ОКОЛНА СРЕДА“ 2021-2027 Г. ПОДКРЕПЯ ЗЕЛЕНИ МЕРКИ В ГРАДСКА СРЕДА С БЛИЗО 45 МЛН. ЛВ.
Управляващият орган на Програма „ Околна среда“ 2021-2027 г. обяви две процедури...

МИР публикува за обществено обсъждане процедура за семейни фирми и занаятчии с бюджет 117.5 млн. лв.
Министерството на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедурата „...

МИР обявява процедура чрез подбор на проектни предложения "РАЗРАБОТВАНЕ НА ИНОВАЦИИ"
Министерство на иновациите и растежа ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

МИР ОБЯВЯВА ПРОЦЕДУРА ЧРЕЗ ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ BG16RFPR001-1.003 „ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА”
Министерство на иновациите и растежа  ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

netService Начало /  / Схемите, с които ще стартират новите оперативни програми design: indigodesign