Йотов Консулт - вашият Европейски партньор

Във фирмата работи екип от високо квалифицирани специалисти с доказана професионална компетентност и богат опит в разработване и управление на инвестиционни проекти ...

Оперативни програми

Програма за развитие на селските райониИновации и Конкурентоспособност Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2021-2027 годинаПрограма за морско дело, рибарство и аквакултури за програмен период 2021-2027 г.Програма за развитие на регионите 2021-2027Околна средаПрограма за транспортна свързаност за програмен период 2021-2027г.Добро управлениеПрограма „Образование“ за програмен период 2021-2027Оперативна програма за електронно управление и техническа помощ за програмен период 2021-2027 година



english versionbulgarian version
 

Покана за представяне на предложения по Програма "Младежта в действие"

Максималният размер на безвъзмездните средства за всяка организация ще бъде 35 000 евро за годишно споразумение.

Публикувана е покана за представяне на предложения по Програма "Младежта в действие". Поканата се отнася до структурна подкрепа за организации, осъществяващи дейност на европейско равнище в сферата на младежта.

Целта е да се подпомогнат организации, които чрез своите постоянни, обичайни и редовно осъществявани дейности, допринасят за целите на Програмата "Младежта в действие".

Тези дейности трябва да допринасят за насърчаване на участието на младите хора като граждани в обществения живот и обществото. Също така те насърчават разработването и осъществяването на действия за европейско сътрудничество в широкообхватната сфера на младежта.

Целта на поканата е подбор на организации за сключване на споразумения за безвъзмездни средства относно оперативни разходи за бюджетната година 2012. Тя не касае организации, които са сключили рамково споразумение за партньорство с изпълнителната агенция за 2011-2013 г.

За участие в тази покана се допускат:

  • Европейски неправителствени организации (европейски представителни организации, които имат филиали в поне 8 допустими държави; официални европейски мрежи, които имат официален статут на организации-членки в поне 8 допустими държави)
  • Неофициални европейски мрежи,съставени от организации, независими една от друга, и действащи в поне 8 допустими държави.
    За да има право на безвъзмездни средства за оперативни разходи, организацията трябва:
    • да е организация с нестопанска цел - да е неправителствена организация
    • да е регистрирана съгласно изискванията на закона в допустима държава най-малко 1 година преди датата на подаване на заявленията
    • да е младежка организация или структура с по-широки цели, част от дейностите на които са предназначени за младежта - да привлича младите хора в управлението на дейностите, развивани в тяхна полза - да има най-малко един постоянен член на персонала (независимо дали получава трудово възнаграждение).

Допуска се изключение за организации, които никога не са получавали безвъзмездни средства по това действие и които възнамеряват да наемат постоянен член на персонала в случай на предоставяне на безвъзмездни средства.

Допустими дейности:

Организациите трябва да планират в годишната си програма серия от дейности, които отговарят на принципите, ръководещи действията на Европейския съюз в областта на младежта.

Критерии за възлагане:

Допустимите заявления ще се оценяват на основата на съпричастност към целите и приоритетите на Програмата "Младежта в действие" и поканата за предложения (30 %), качество на работния проект и предвидените методи на работа (50 %) и профил и брой на участниците и брой на държавите, ангажирани в проекта (20 %).

Общият бюджет по тази покана, отпуснат за съфинансиране на организации, възлиза на 800 000 евро.

Финансовото участие от бюджета на Съюза не може да превишава 80% от предвидените разходи (за кандидати, които изчисляват безвъзмездните средства въз основа на бюджета, това означава 80% от допустимите разходи). Максималният размер на безвъзмездните средства за всяка организация ще бъде 35 000 евро за годишно споразумение.


  Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македон
Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и...

ПРОГРАМА „ОКОЛНА СРЕДА“ 2021-2027 Г. ПОДКРЕПЯ ЗЕЛЕНИ МЕРКИ В ГРАДСКА СРЕДА С БЛИЗО 45 МЛН. ЛВ.
Управляващият орган на Програма „ Околна среда“ 2021-2027 г. обяви две процедури...

МИР публикува за обществено обсъждане процедура за семейни фирми и занаятчии с бюджет 117.5 млн. лв.
Министерството на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедурата „...

МИР обявява процедура чрез подбор на проектни предложения "РАЗРАБОТВАНЕ НА ИНОВАЦИИ"
Министерство на иновациите и растежа ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

МИР ОБЯВЯВА ПРОЦЕДУРА ЧРЕЗ ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ BG16RFPR001-1.003 „ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА”
Министерство на иновациите и растежа  ОБЯВЯВА  процедура чрез подбор на проектни...

netService Начало /  / Покана за представяне на предложения по Програма "Младежта в действие" design: indigodesign